Zdravlje

Ako primijetite ove SIMPTOME, imate problema sa BUBREZIMA: Obratite pažnju na SIGNALE koje tijelo šalje

Ako znate da čitate signale svog tijela, znaćete tačno kada nešto nije u redu sa vašim bubrezima.

Bol u leđima - Zadovoljna.hr

Mogu se manifestovati na više načina:

blijeda boja urina
česta potreba za mokrenjem, izlučivanje puno tečnosti
tamna boja urina, smanjena potreba za mokrenjem
potreba za mokrenjem noću, često buđenje

Otok

Kada bubrezi ne mogu normalno da funkcionišu, telo ne može da izluči višak tečnosti, zbog čega ćete osetiti nadimanje u stomaku, a postoji šansa i da vam se jave otoci na licu, zglobovima i udovima.

Metalni ukus u ustima

Pošto krv nije prečišćena (što je posao bubrega) i ima mnogo otpadnog materijala u sebi, možda ćete imati loš zadah ili drugačiji ukus u ustima, a velike su šanse da će vam oslabiti i apetit.

Kada je funkcionisanje bubrega onemogućeno, proizvodnja crvenih krvnih zrnaca koja prenose kiseonik po tijelu prestaje. To će dovesti do slabijeg funkcionisanja mozga i mišića, a samim tim, i umora.

Bol

Ovo je prilično čest znak da vaši bubrezi nisu zdravi – bol u predjelu leđa gde su bubrezi. Bol takođe može ukazivati na upalu bubrega ili kamen u bubregu.

Kratak dah

Zbog nedostatka crvenih krvnih zrnaca koji prenose kiseonik po telu, on vam nedostaje, što se manifestuje kratkim dahom.

Slaba koncentracija i vrtoglavica

Ako u mozak ne stiže dovoljno kiseonika, moguće je da ćete imati slabiju koncentraciju, vrtoglavice, probleme sa pamćenjem, pa čak i migrene.

Osipi

Toksini koji se ne mogu eliminisati iz tijela mogu dovesti do otkazivanja bubrega. Kao rezultat ovog procesa, možda ćete oshetiti svrab na koži, a možete očeklivati i da vam se pojave osipi. Kada se toksini akumuliraju u krvi, koža će imati nezdravu blijedu nijansu, biti iritirana i suha. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh