Zdravlje

“6 MJESECI SAM IMALA…” JELENA SLUČAJNO SAZNALA DA IMA TUMOR: Ovo je jedini simptom koji je imala

Pjevačica Jelena Jevremović je u jednoj emisiji otkrila kako se izborila sa opakom bolešću.

Jelena Jevremović je javno apelovala da sve žene obrate pažnju na svoje zdravlje i idu na redovno preglede, jer njeno iskustvo u borbi za zdravlje nije bilo nimalo prijatno.

Pjevačica je gostovala u RTS ordinaciji i tom prilikom otkrila kako je saznala da ima tumor dojke, kao i koji simptomi su prethodili svemu tome.

– Odlazila sam redovno i na ginekološke preglede, vadila sam krv, aktivno se bavim sportom, ali grudi nisam nikad kontrolisala. Imala sam prirodno velike grudi koje su se i uvećavale nakon svakog porođaja. Bile su i nesrazmerne. Prvi put sam otišla na pregled grudi kada sam htjela da ih operacijom smanjim. Jedna dojka mi je bila za broj i po veća od druge. Kad sam otišla na sve preglede kao pripremu pred operaciju, na ultrazvuku mi nađu promenu na jednoj dojci. Odlazak na pregled i na nešto što bi trebalo da bude estetska korekcija, pretvorilo se odjednom u dramu. Možda sam ja prirodno optimista, ali tada ti kroz glavu svašta prolazi. Recimo, djeca i sve redom. Tu promjenu su mi otkrili krajem novembra, a već prvom polovinom decembra sam imala operaciju – započeča je ona.

Pjevačica je istakla da joj je u tim trenucima ceo život prošao kroz glavu, a naročito djeca. Na ultrazvuku se videla promena dimenzija 6mm sa 11mm. Nakon toga je otišla na mamografiju gdje su joj rekli da se ništa ne vidi, što je dobro jer onda znači da je promjena benigna. Dodala je da je najstresnije bilo čekati patohistološki nalaz, a sama operacija je trajala šest sati.

– To je iskustvo koje je mene probudilo. Zato sam na Instagram odlučila da napišem apel za djevojke. Jer da nisam otišla tada, ko zna kad bih otišla. Ali pazite, ja sam 6 mjeseci imala temperaturu 37,4 konstantno i niko nije znao šta mi je. Zamarala sam se. Vadila sam tada i tumor markere koji su pokazali negativno i sve sam radila, sem da odem na pregled grudi. I na kraju se ispostavilo da imam tumor. Kad smo dobili nalaz tumora, u njemu nije bilo malignih ćelija, ali taj oblik vrlo često može da preraste u maligno – zaključila je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh