Zdravlje

Loše navike koje nas čine umornim i bezvoljnim

Mnogi ljudi žale se da se često osjećaju loše, da su neprestano umorni i bezvoljni. Uzrok takvog stanja može, ali ne mora, biti zdravstveni problem.

Umor - Hr.reoveme.com


Evo šta još može dovesti tijelo u takvo stanje:

Dehidracija

Čini se da i umjerena dehidracija može stvoriti mentalnu maglu i smanjiti koncentraciju. Sljedeći put kada osjetite bezvoljnost ili umor popijte čašu ili dvije vode.

Prejedanje

Nakon obilnog obroka osjećaćete se umornije, stoga je pametnije dnevni unos rasporediti na nekoliko manjih obroka nego jedan ili dva veća. Na taj način ćete stabilizovati energiju koju dobijate hranom.

Mobilni telefoni

Stalno provjeravanje telefona kako biste vidjeli imate li propuštenih poziva, poruka ili obavještenja čini vas nervoznijim, a time sami sebi otežavate odmor, a bez dobrog odmora ne možete biti puni energije, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh