Zdravlje

Prednosti ispijanja čaše crnog vina svakog dana

Neka iszraživanja došla su do rezultata da ispijanje čaše crnog vina svakodnevno može imati brojne prednosti po zdravlje.

Crno vino - Zenskikutak.rs

Crno vino sadrži resveratrol, moćno jedinjenje polifenola koje pomaže organizmu da se oslobodi slobodnih radikala i toksina.

Slobodni radikali, između ostalog, dosta su odgovorni za razgradnju kolagena i slabljenje elastičnosti kože. prenose “Nezavisne“.

Sastojci crnog vina mogu usporiti proces starenja, a efikasni su i u detoksikaciji kože.

Prema istraživanju izraelskog tehnološkog instituta, crno vino se pokazalo dobrim za srce i kardiovaskularnog sistema. Umjereno konzumiranje crnog vina tokom mjesec dana, može poboljšati cirkulaciju.

Tamne mrlje na koži, koje su vidljivije kako starimo i koje su često prouzrokovane oštećenjem od sunca, mogu se ublažiti konzumacijom crnog vina. U ovom piću nalaze se polifenoli, antioksidansi koji mogu ublažiti te promjene na koži.

Vino može ublažiti i smanjiti stres i osjećaj napetosti, ali samo ako se konzumiramo jedna čaša dnevno.

Neka istraživanja su došla do zaključka da su ljudi koji su pili crno vino bolje spavali od onih koji to nisu činili.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh