Zdravlje

Napravite napitak koji pomaže u borbi protiv celulita

Ovaj napitak djelovat će brzo i pomoći će vam da ublažite vidljivost “narandžine kore”.

Celulit - Arhiva

Anticelulit šejk bi trebalo da pijete svako jutro, umjesto redovnog doručka, tokom nekoliko dana. Napitak će vas energizovati, pročistiti organizam, osloboditi ga viška vode i ublažiti “rupice” na nogama.

Potrebni sastojci za ovaj zaista čarobni napitak: voda, šaka spanaća, pola banane, pola pomorandže, nekoliko kolutića ananasa, malo cimeta.

Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete napitak.

Spanać je odličan izvor gvožđa i vlakana. Pospješuje probavu i tako pomaže pri izbacivanju štetnih materija iz organizma.

Pomorandža je bogata vodom, vitaminom C, vlaknima i antioksidansima i dobra je za sjaj kože.

Ananas ima dijuretska svojstva, pomaže u borbi protiv zadržavanja tečnosti u tijelu i sadrži antioksidanse zbog kojih koža izgleda zdravo i zategnuto.

Banana je puna kalijuma i dobar je izvor vitamina B6 i dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Takođe, pomaže protiv zadržavanja tečnosti u tijelu.

Cimet stimuliše cirkulaciju, a svi znamo da celulit najčešće nastaje upravo zbog problema s cirkulacijom, prenosi Magazin.Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh