Zdravlje

Čajevi koji će vam najefikasnije pomoći da očistite organizam od toksina

​Narandžina kora ili celulit je stanje kože i epidermisa koji se manifestuje u vidu neravnina na koži, najčešće u oblasti zadnje lože (noge i zadnjica), a može se javiti i na drugim dijelovima tijela.

Ispijanje čaja - Blogspot.com

Poznato je da simptomi celulita imaju direktne veze sa time kako se masno tkivo vezuje za dublje slojeve kože. Onda kada se masno tkivo gomila na jednom mjestu, ono pravi izbočine na koži što se pokazuje kao nepravilnost u vidu izraženih rupica.

Kako se celulit razvija nije potpuno jasno, iako se vjeruje da je za njegovu pojavu krivo nekoliko faktora – pol, genetika i stil života.

Da biste redukovali problem sa celulitom, pokušajte sa ispijanjem čajeva koji su izuzetni u eliminaciji nagomilanih toksina, imaju diuretičko i laksativno dejstvo, otklanjaju višak vode iz tijela i pospješuju izlučivanje nepotrebnih i nepoželjnih produkata metabolizma.

Naravno, i sa konzumiranjem ovih čajeva bilo bi dobro posavjetovati se sa ljekarom ukoliko imate zdravstvene probleme.

Čaj od kukuruzne svile
Ovaj čaj ima sjajna diuretička dejstva. Pored toga, blagotvorno djeluje i na rad mokraćnih kanala i bešike. Za vidljive rezultate, preporučuje se ispijanje 3 šolje dnevno 10 dana. Nakon toga, potrebno je napraviti pauzu sa konzumiranjem ovog čaja.

Čaj od koprive
Ova biljka pozitivno djeluje na problem sa alergijama, prehladom, gihtom, reumom, išijasom, bolesti jetre, žuči i slezene, kod loša probava, čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu.

Djelotvorna je i kod bolesti dijabetesa, problema sa bubrežnim kamencom, upalama mokraćnih kanala, anemije, kožnih bolesti, povećanja prostate. Ubrzava metabolizam, jača imunitet, sprečava upale, zaustavlja krvarenje.

Podstiče obnovu ćelija pa tako pomaže i kod obnove hrskavičnog tkiva.

Za pripremu čaja za čišćenje krvi i cijelog organizma potrebno je zagrijati 200 mililitara vode do tačke ključanja.

Provrelom vodom naliti nekoliko listova svježe koprive i ostaviti da odstoji u poklopljenoj keramičkoj šolji između 5 i 10 minuta.

Čaj od korijena maslačka
Maslačak sadrži vitamin A koji je poznat i po svojim detoksikacionim efektima. Pored toga, visok broj antioksidanata u čaju od maslačka i nivoi beta-karotena pomažu u zaštiti jetre i čak mogu pomoći u akumulaciji masti u jetri.

Pored vitamina A, tu su i kalcijum, gvožđe, kalijum, vitamin K i B, prenosi Magazin.Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh