Zdravlje

Kako pravilno koristiti kokosovo ulje

Kada je kokosovo ulje u pitanju, treba obratiti pažnju na sljedeće stvari.

Kokosovo ulje - Kucnilekar.com

Poznato je da kokosovo ulje može da učini čuda kako za kožu, tako i za kosu. Međutim, ako se ne koristi kako treba, kokosovo ulje može oštetiti kosu.

Zbog toga je jako važno znati kako se pravilno koristi ovo ulje kada je njega kose u pitanju.

Kada se nanese na kožu, kokosovo ulje stvara zaštitni sloj, što znači da zadržava dobre stvari unutra, dok lošima ne dozvoljava da prodru u kožu.

Iz tog razloga, problem može nastati ako ga koristite na suvom tjemenu glave, jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre do tjemena, što kosu može učiniti vrlo suvom i krhkom.

Ako nakon korištenja kokosovog ulja niste dobili meku i zdraviju kosu, već potpuno suprotno, niste ga upotrijebili kako treba.

Zbog toga kokosovo ulje treba koristiti isključivo na vlažnoj kosi.

Još jedan razlog lomljive i suve kose prilikom košišćenja kokosovog ulja jeste loše ispiranje kose.

Naime, kokosovo ulje je nephodno dobro isprati, a po potrebi kosu treba šamponirati i dva puta nakon njegovognanošenja. Takođe, bitno je posvetiti pažnju temeljnom ispiranju kose, pišu Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh