Zdravlje

Čudotvorni napitak od samo pet sastojaka

Ako ste primijetili da vam je organizam usporen, da imate problema sa probavom i da ste dobili na težini, ovo je pravi recept za vas.

Caj - Milano.pinkitalia.it

Puno je minerala, vlakana, vitamina, a uz to je i hranljivo i daće vam energiju. Ne samo što se pravi lako i od par sastojaka, već je i sjajan saveznik u očuvanju zdravlja kose i kože.

Sastojci:

  • 5 do 7 komada suhih šljiva
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 šolja jogurta (ili kefira) sa niskim sadržajem masti
  • 1 kašika lanenog ulja
  • 1 kašičica kakaa

Način pripreme:

Suve šljive sipajte u 100 ml prokuhane vode i ostavite da odstoje oko 10-15 minuta. Pomiješajte kakao, laneno ulje i ovsene pahuljice u drugoj posudi. Dodajte čašu jogurta (ili kefira) i dobro promiješajte.

Isijecite suve šljive i dodajte ih ostalim sastojcima. Promiješajte sve i ostavite u frižider da odstoji preko noći. Ujutru ćete imati osvježavajući i zdrav napitak!

Šljive su odličan izvor vitamina C, A i K, vitamina B kompleksa, ali i riboflavina, niacina i kalijuma, magnezijuma, fosfora i bakra.

Laneno ulje bogato je nezasićenim masnim kiselinama omega 3, vitaminom E, antiokdsinatima, rijetkim vitaminom B17, ali i vlaknima.

Ovsene pahuljice su veoma nutritivne i bogate vitaminima i mineralima koje su neophodne organizmu. U 78 grama (odnosno pola šolje) ovsenih pahuljica ima 51 gram ugljenih hidrata, 13 grama proteina i samo 303 kalorije, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh