Zdravlje

Ovo su PRIRODNI preparati za imunitet!

Med u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima poznat je kao prirodni i blagotvorni preparat koji čuva imunitet.

Imunitet - Novosti.rs

Hren je odličan saveznik u borbi protiv prehlada i bronhitisa, jer sadrži glukozinolate, jedinjenja koja razrjeđuju gust sekret i olakšavaju njegovo izbacivanje.

Med je takođe odličan zbog svog antiseptičkog i umirujućeg dejstva. Lipov med je poznat u liječenju bronhijalnih tegoba i prehlada.

Med, hren i đumbir

Napravite prirodan lijek tako što pomiješate dve šolje meda, pola šolje narendanog đumbira i pola šolje narendanog rena. Mješavinu ostavite da odstoji dve nedelje, a potom, ako kašljete, jedite po jednu kašiku dnevno svakog jutra. Ukoliko ne možete da jedete mješavinu zbog jakog ukusa, stavite jednu kašičicu u čaj i popijte.

Još jedan narodni lijek često se preporučuje za pročišćavanje bronhija (naročito se preporučuje pušačima)

Med, hren i šargarepa

Napravite smjesu od meda, narendanog rena i narendane šargarepe u srazmjeri 1:1:1. Znači, ako stavite 100 grama meda, toliko stavite i hrena i šargarepe, izmješajte i možete odmah da koristite po jednu kašičicu za početak, piše B92.

Ako odmah koristite, pazite – zbog hrena je jak ukus, ali posle nekoliko dana med izvlači ljutinu i mješavina postaje blaga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh