Zdravlje

DODAJTE OVAJ ZAČIN U VODU I ZA 15 DANA SE RIJEŠITE VIŠKA KILOGRAMA: Smrt je za salo i može da se koristi na 3 načina

Kim je začin koji se u Srbiji dosta koristi, ali ono što mnogi ne znaju je da je ovaj začin i sjajna pomoć u mršavljenju. Ne samo što ubrzava mršavljenje, već dobro djeluje i na zdravlje:

Podstiče varenje tako što povećava aktivnost digestivnih enzima u crevima

Sjeme kumina je bogato gvožđem i jedna kašičica ovog začina sadrži oko 1,4mg gvođa

Pomaže u kontrolisanju nivoa šećera u krvi

Pomaže u snižavanju nivoa lošeg holesterola

Smanjuje zapaljenje u telu

Kim i mršavljenje

Ovaj začin ubrzava mršavljenje, a pokazano je da efikasno podstiče topljenje masti na stomaku i uopšte, na celom telu. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 15-20 dana ukoliko se svakodnevno jede kim ili pije voda sa ovim začinom.

Jedna sprovedena studija u kojoj je učestvovalo 80 gojaznih žena podeljena je u dve grupe, od kojih je jedna skvaodnevno konzumirala kim, a druga grupa je kontrolisala svoju ishranu. Na kraju, ispostavilo se da su mnogo brže mršavile one dame koje su konzumirale kim.

Ovaj začin deluje tako što poboljšava varenje i ubrzava metabolizam, pa se samim tim i kalorije brže sagorevaju.

Sjeme kima

Potopite dvije kašike kima u vodu i ostavite da stoji pet-šest sati ili preko noći. Nakon toga pokuhajte vodu sa semenkama, pa procijedite. Dodajte malo limunovog soka i pijte svako jutro na prazan stomak, u periodu od dvije nedelje.

Kim u prahu sa jogurtom

Pomiješajte kašičicu kima u prahu sa kašičicom jogurta i to jedite nakon svakog obroka 15 dana.

Kim u prahu

Prokuhajte šolju vode i dodajte malo kima u prahu. Možete da dodate i malo soli, kako bi napitak bio ukusniji. Pijte ga nakon svakog obroka 20 dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh