Zdravlje

KAKO IZGLEDA KAMEN U BUBREGU: Vrh oštar kao nož! Evo šta se dešava ako ne pijete DOVOLJNO VODE

Čak i najmanji kamen u bubregu izaziva jak bol, a najčešće ga dobiju oni koji ne piju dovoljno vode.

Kamen u bubregu - Webtribune.rs

Stvaranje kamena u bubregu ili mokraćnim putevima najčešće rizikuju oni koji ne piju dovoljno vode!

Time dolazi do stvaranja sve manje zapremine mokraće, pa se u tijelu talože kalcijum i druge supstance, a kamen koji je tako formiran izaziva jak, probadajući bol. Čest simptom je i krv u mokraći.

Neće vas više čuditi što za ovaj bol kažu da je najjači od svih ako pogledate ovaj snimak koji je privukao milione ljudi. Jedan par je na TikToku objelodanio kako izgleda kamen koji je momak uspio da izbaci kroz mokraću, a prizor je šokirao mnoge.

“Moj jadni dečko je ovo izbacio iz sebe. Jadna uretra, nikad nisam znala da kamen u bubregu može biti tako nezgodan. Pogledajte taj oštar mali vrh. Nekome biste mogli da iskopate oko sa ovim”, napisala je njegova djevojka Loren.

Komentari pokazuju da mnogi nisu svjesni koliko zapostavljanje hidratacije može da izazove problema.

“Boli me dok ovo gledam”, “Ovo me je natjeralo da odem da popijem tri čaše vode”, samo su neki od komentara.

Inače, veličina kamena u bubregu varira – najmanji su obično između 1 i 3 milimentra ali i oni izazivaju snažan bol. Najveći je utvrđen skenerom i bio je veličine nojevog jajeta, težio 770 grama, a mjere su mu 12×9.5×7.5 centimetara pa je zato ušao i u Ginisovu knjigu rekorda. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh