Zdravlje

SAGORITE MASTI SA STOMAKA, SPREMITE MOĆNU SUPU ZA MRŠANJE: Ubrzava metabolizam, podstiče varenje- recept nikad lakši

Ukoliko ste na dijeti i želite da smršate, ili ste jednostavno odlučili da obogatite svoj jelovnik zdravim jelima, donosimo vam recept za fantastičnu supu.

Osim što je ukusna, supa od povrća i ovsenih pahuljica izuzetno je zdrava, puna hranljivih sastojaka, vitamina i minerala, kao i začinskog bilja, piše Sensa.

Može vam pomoći da smanjite broj kalorija koji unesete u organizam tokom ručka, posebno ako sa njom zamijenite nezdrave obroke. Djeluje moćno u sagorevanju masti, kao detoksikacija, ali i na metabolizam i probavu ima pozitivan efekat. Supu za mršavljenje možete napraviti u dvije varijante – evo recepta!

Sastojci:

2 kašičice biljnog ulja
2 čena bijelog luka
1 kašičica izrendanog đumbira
2 kašike isjeckanog mladog luka
1/2 crnog ili ljubičastog luka
1,5 čaša ovsenih pahuljica

Priprema:

Sipajte ulje u tiganj da se zagrije, a onda dodajte bijeli luk, šumbir i mladi luk. Dinstajte minut, pa sipajte i crbni luk, pa dinstajte još 2 minuta. Zatim dodjte ovsene pahulhjice i miješajte oko 3 minuta. U tiganj sipajte mješavinu povrća po želji i miješajte oko 5 minuta dok poveća malo ne omekša, a onda sipajte vodu. Ostavite da se kuha na srednjoj vatri oko 10 minuta. Dodajte so, biber, mirođiju i kašiku soka od limuna. Promiješajte i ostavite da ključa još 5 minuta.

Ukoliko ne volite ovsene pahuljice, možete ih zamijeniti makaronom, ali će se tada kalorijska vrijednost obroka povećati. Preporuka je da koristite integralne tjestenine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh