Zdravlje

SIGNAL ZA ODLAZAK KOD LJEKARA Ovo su prvi SIMPTOMI KORONE kod djece

Signal za odlazak dece kod lekara trebalo bi da bude pojava kašlja koji prate otežano disanje i bol u grudima, što se javlja i kod dece adolescentnog uzrasta, koji su najčešći pacijenti na dečjem odeljenju KBC „Dr Dragiša Mišović“, rekla je dečji pulmolog ove ustanove Zorica Živković.

COVID-19 - Blogspot.com

Ona je istakla da se u KBC „Dr Dragiša Mišović“ trenutno nalazi 36 dece, koja su uglavnom u stabilnom stanju. Ona nije iznenađena što je u trenutnom naletu epidemije veći broj zaraženih mališana.

– Nisu deca ni sada nezaštićena, nego je došlo do spoja mnogih drugih virusnih infekcija koje se u jesenjim mesecima, krajem septembra i oktobra, pojavljuju kod dece i školskog i predškolskog uzrasta, pa se sad to nekako sve slilo i povezalo sa aktuelnom kovid infekcijom – rekla je dr Živković za RTS.

Navela je da bi roditelji decu trebalo da vode lekaru ukoliko postoji neko u okruženju za koga se zna da ima kovid, a dete ima simptome. Naglasila je da se kliničke slike kod dece koja su hospitalizovana, u odnosu na odrasle, razlikuju u tome što je deci uglavnom potreban kiseonik u prvih nekoliko dana, kada se osećaju malaksalo, prenosi blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh