Zdravlje

Mlada stomatologinja Ivana Latovljev (27) u septembru se zaručila, u utorak je saznala da je pozitivna na covid, u nedjelju umrla

U utorak je bila pozitivna na koronavirus, u nedelju je više nije bilo. Covid-19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatologinja, liječnica Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je jučer.

telegraf

Obitelj, prijatelji i kolege mlade liječnice u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana. Bitku s koronom izgubila je jučer, a Ivana je sahranjena u ponedjeljak u 14 sati, piše Dragana Simić za Telegraf.

Kako pričaju njezini kolege, liječnica se zaručila prošlog mjeseca, a danas, kako kažu, tuga.

– Ne znam kako se zarazila, pričala je da želi rađati, pa nije bila sigurna treba li se cijepiti. Moguće je da se zarazila na radnome mjestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina kolegica.

Mlada liječnica osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

SUMNJA NA TROMB
– Bila je odmah poslije toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je povraćati, bila je kod liječnika, javila se hitnoj pomoći. U nedjelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Mjerili su joj tlak, donji joj nisu mogli izmjeriti. Počeli su je gubiti – priča naša sugovornica.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr. Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemni odjel.

– Intubirali su je, kisik, reanimacije. Sve se to događalo na putu do Pančeva. Liječnik je uspije podignuti jednom, ona opet utone. Uspio ju je oživjeti na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila posljednji put – objašnjava kolegica.

Pretpotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

Dr. Ivana Latovljev bila je ugodna i ljupka, inteligentna djevojka koja je u roku završila studij i brzo se zaposlila.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj golemi gubitak jednog tako mladog života – zaključuje naša sugovornica, piše Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh