Zdravlje

OVO JE NAJMOĆNIJI LIJEK ZA SINUSE! PRAVI SE OD SAMO 2 SASTOJKA: Evo šta trebate uraditi navečer prije spavanja! SVE ĆE PROČISTITI

Sprvim jakim vjetrom i hladnim danima vraćaju se muke svima onima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolje su obavezni pratilac sinusitisa, kod kojeg često ne pomažu ni najjači lijekovI.

Sinusna infekcija - Blogspot.com

Sinusna infekcija se pojavljuje kada sinusi nateknu, što spečava prirodno cijeđenje, što vodi do bola, pritiska i poteškoća s disanjem.

Prirodni lijek za sinuse sa renom

Uveče, prije spavanja, staviti na toplu ringlu kašiku narendanog korjena rena. Prekriti glavu većim peškirom, nagnuti se i udisati dim. Ponavljati postupak najmanje 5 dana uzastopno.

Recept sa vinskim sirćetom i renom

Preporuka je da svježi ren narendate i prelijete vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola litre i zatvorite. Smjesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite isparenja pet minuta.

Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris rena u sirćetu reši sinusitisa i neprijatnih glavobolja. Jedno od rješenja je i da naribate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provri. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh