Zdravlje

OD SADA ĆETE KORISTITI SAMO MORSKU SO: Zdravija za ishranu, poboljšava stanje organizma, a odlična i za ljepotu

Nevjerovatno je u čemu sve može da nam pomogne morska so

Morska sol - Ljepota.ba

Morska so sadrži preko 80 hemijskih elemenata, počevši od natrijum – hlorida, preko kalijuma i magnezijuma, do mangana – zahvaljujući čemu ima višestruka korisna dejstva na ljudski organizam.

7 prednosti morske soli u ishrani

Ukoliko morsku so svakodnevno koristimo u kulinarstvu, tj. ako jela solimo samo njom, evo koje sve zdravstvene koristi ćemo osetiti:

1. Morska so alkalizuje telo i tako pomaže u balansiranju nivoa kiseline u telu.

2. Morska so ima moć da ojača imuni sistem, pa organizam postaje otporniji na razne autoimune bolesti, grip i alergije.

3. Naučnici su dokazali da redovno uzimanje morske soli rastvorene u čaši vode može znatno smanjiti nivo lošeg holesterola u telu.

4. Dokazano je da morska so poboljšava strukturu kostiju, pa njenim redovnim konzumiranjem u ishrani možete usporiti razvoj osteoporoze.

5. Morska so je i izvor kalijuma, što je čini delotvornom protiv grčeva u mišićima.

6. Morska so se smatra prirodnim prečistačem krvi, jer deluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale.

7. Podmlađuje kožu „iznutra“, jer se zahvaljujući mineralima koje sadrži uspešno bori protiv akni, psorijaze, ekcema i pojave prvih bora.

Morska so u kozmetici

U kozmetici se morska so koristi za poboljšanje izgleda kože i kose. Kada so iz tela izvuče toksine, koža postaje mekša i zdravija. Zato se kupke sa morskom solju preporučuju za bolji izgled kože, ali i za opuštanje celog tela.

Ako sebi jednom nedeljno priuštite kupku sa dodatkom morske soli, ona će iz vašeg tela izvući višak vode, čime se koža zateže i postaje glatka i zdravija.

Osim što zateže, morska so kožu i hrani, podstiče cirkulaciju i povećava snagu ćelijske membrane.

Poznato je da kalcijum iz morske soli pomaže da se očiste začepljene pore na koži, pa se ona koristi i kao piling – za uklanjanje mrtvih ćelija kože.

Savršen piling za lice

Ukoliko želite da se negujete na prirodan način, piling za lice od morske soli i maslinovog ulja je idealan za vas.

Pomešajte jednu kašiku morske soli (fino samlevene) i 1-2 kašike maslinovog ulja ili otopljenog kokosovog ulja da dobijete gustu pastu. Nežnim, kružnim pokretima prstiju temeljno čistite kožu ovom mešavinom i na kraju isperite mlakom vodom.

Koža će biti očišćena, zategnuta i hidrirana.

A ukoliko pomešate morsku so i med, dobićete savršenu masku za lice koja će smiriti upale i iritacije na koži.

Utiče na sjaj i zdravlje kose

Morska so je prirodan lek za masnu kosu. Osim što čisti teme, so će kosi dati i željeni volumen, nahraniće folikule dlake, ali i ukloniti perut.

Primena je jednostavna: uzmite šaku morske soli i njome lagano trljajte teme od 10 do 15 minuta. Zatim vodom, a možete i šamponom isperite so sa kose. Ova masaža će ukloniti perut, povećati cirkulaciju u folikulama, očistiti iste, a kosi dati volumen.

Sada kada znate za sve dobrobiti morske soli, nema razloga da već sada ne proverite šta morska so može da učini za vas i vaš organizam, prenosi Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh