Zdravlje

EVO KAKO DA NE DOBIJEMO UPALU PLUĆA TOKOM KORONA VIRUSA: Savjet doktora

Najveći strah većine nas je upala pluća tokom korona virusa. Međutim, ruski doktor Evdokimenko savetuje šta uraditi u službi prevencije

Upala pluća - Ilustracija

Korona virus primarno pogađa pluća, stoga dr Evdokimeko savetuje povećanje imuniteta, jačanje pluća.

Ovaj doktor smatra da je životinjska masnoća neophodna za potpuno funkcionisanje pluća. Ne biljne masnoće, nego životinjske, jer su pluća organ koji zavisi od masti, i ako nema dovoljno masti – pati.

A naročito ako ste na dijeti koja podrazumeva uskraćivanje masti. Zbog toga lekar savetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast.

Doktor Evdokimenko savetuje i jačanje imuniteta sokom od aloje.

Ako se pojavi kašalj, lekar kaže da uzmete: sok od aloje + med + maslac u jednakim delovima; sve izmešajte i dobijete smesu koju ćete jesti po 1 ili 2 kašike tri puta dnevno. Ovo koristite 3 do 5 dana.

Ako iz nekog razloga ne možete da koristite sok od aloje, onda za prevenciju možete uzeti tinkturu ginsenga. Pijte više čiste vode, najbolje tople.

Poznato je da strah i stres smanjuje imunitet. Zato lekar savetuje da unosite manje negativnosti u život, gledate manje vesti i opustite se koliko možete. San je neophodan. Zdrav san!

Ovaj ruski doktor kaže da se jedino na ovaj način može razlikovati grip od koronavirusa:

Grip počinje sa groznicom, bol u zglobovima, a zatim grloboljom i kašljom.
Koronavirus počinje sa grloboljom 3 do 4 dana, zatim se pojavi suv kašalj, nedostatak daha, pa čak i nedostatak čula mirisa, prenosi Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh