Zdravlje

Zašto je važno da svakodnevno masirate uši: Oslobodite se svih tegoba u 5 jednostavnih koraka

Kada smo pod stresom, obično tražimo načine da se opustimo i da negativnu energiju izbacimo iz tijela.

masaža ušiju - Novi.ba

U tim sitacijama najčešće pitamo nekoga od članova porodice da nas izmasira, u nadi da će nas masaža opustiti.

Masaža zaista prija i pomaže da se opustimo i osjećamo lijepo i relaksirano. Međutim, možda niste znali da neke dijelove tijela možete masirati sami kako biste osjetili nevjerovatne promjene. Jedan od dijelova tijela koje ljudi retko masiraju su uši.

Uši su prekrivene nervnim završecima, pa su zbog toga veoma osjetljive. Masaža ušiju ne utiče samo na stres, već i na druge faktore. Istraživanja su pokazala da masiranje ušiju dovodi i do smanjenja umora i do boljeg raspoloženja.

Pored toga, ova vrsta masaže djelovaće vrlo blagotvorno na vaše zdravlje i tijelo jer podstiče lučenje endorfina i oslobađanje organizma od toksina.

Nježno povlačenje i trljanje različitih područja ušne školjke stimuliše puno nervnih završetaka, a oni mogu da pomognu mozgu da oslobodi endorfin – hormon koji pomaže u ublažavanju bolova.

Masaža ušiju može da pomogne kod ovih problema:

Kako da izmasirate uši u 5 koraka?
Masiranje ušiju stimuliše refleksne centre u mozgu, a to dovodi do trenutnog opuštanja i bolje prokrvljenosti koja kasnije utiče na razbuđivanje organizma.

Masaža se jednostavno izvodi i može se primjeniti u svakom trenutku.

1. Zauzmite udoban polažaj, tako da vam leđa budu ispravljena. Počnite nežno da masirate uši od ušne školjke do ušnih resica, tako što ćete vršiti blagi pritisak kružnim pokretima pomoću palca, kažiprsta i srednjeg prsta. Možete lagano da pređete i na ramena, vrat i laktove, koristeći i dalje blagi pritisak i kružne pokrete.

Masaža bi trebalo traje u rasponu od 30 sekundi do 1 minut.

2. Lagano povucite resicu i rub ušiju duž ušne školjke. Ova masaža takođe ne bi trebalo da traje duže od 1 minuta.

3. Postavite kažiprste na centar uha, ali vodite računa da ih ne ubacite direktno u ušni kanal. Pomoću blagog pritiska tačaka u centru uha možete da utičete na refleksne tačke koje utiču na smanjenje potrebe za unosom hrane.

4. Zagrijte šake toplom vodom, a onda poklopite svoje uši i držite tako 10-ak sekundi, piše “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh