Zdravlje

40 godina trpjela užasne upale sinusa, a onda ju je jedna medincinska sestra zapanjila pravom istinom

Mislila je da se šali.

Sinusi - Ljepotaizdravlje.ba

Meri Mekarti sa Novog Zelanda punih 40 godina trpjela je nesnosan bol u predijelu sinusa.

Išla je kod velikog broja doktora, ali nijedan nije uspio da odgonetne o čemu se zaista radi i na kraju je uvek dobijala identična uputstva kako dalje. Bol nije prolazio.

A onda se sve promijenilo sa koronavirusom. Meri je imala simptome zaraze, te je otišla da se testira.

– Bila sam negativna, ali sam zato otkrila sve o problemu sa sinusima. Kada mi je sestra gurnula štapić u nos, osjetila je da nešto imam u njemu. Savjetovala me je da što prije provjerim kod svog doktora da nije neki predmet u nosu – kaže Meri.

Pohitala je na pregled i poslije nekoliko minuta, doživjela je prosvjetljenje.

– Pronašla sam u nosu žeton za igru! Taj žeton gurnula sam u nos kada sam imala šest godina. Sjećam se igre, ali ne i tog momenta koji mi je uništio život. Ne shvatam kako nijedan doktor na pregledima nije vidio da u nosu imam taj žeton. Potom sam otišla kod specijaliste i žeton je izvučen. Poslije nekoliko dana trajno sam riješila problem sa sinusima. Tako mi se bar za sada čini – kaže Meri iz Krajstčerča za Stuff.

Doktor koji joj je pomogao da se otarasi žetona, izjavio je da je moguće da se neki predmeti ne vide na pregledu, ako su suviše duboko u ljudskom tijelu.

– Godinama sam se gušila, pripisivala probleme alergijama, lošem vremenu, prašini u vjetru, ma šta sve nisam izmišljala i u šta nisam vjerovala dok nisam došla do toga da u nosu imam žeton – kaže Meri koja i dalje ne može da dođe k sebi od otkrića, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh