Zdravlje

Danska ukida obavezu nošenja maski

Danska će ukinuti obavezu nošenja maski i dozvoliti da dodatnih 9.000 navijača prisustvuje utakmicama Evropskog fudbalskog prvenstva u Kopenhagenu, saopštila je danas Vlada ove zemlje.

Maska - Ilustracija / INZ

Danska je izbjegla treći talas epidemije opštim zatvaranjem koje je uvedeno krajem decembra, a postepeno se otvara sa opadanjem broja zaraženih virusom korona.

Prema novoj odluci, utakmicama u Kopenhagenu će moći da prisustvuje 25.000 navijača, što je povećanje sa ranije odobrenih 16.000.

Danci će igrati utakmice protiv reprezentacija Finske, Belgije i Rusije na Stadionu Parken, gdje će se igrati i jedna od posljednjih 16 utakmica šampionata. prenosi “N1“.

Maske neće morati da se nose od 14. juna, a izuzetak su putnici u javnom prevozu, saopštila je Vlada. Restoranima i kafićima dozvoljeno je da postepeno produže radno vrijeme.

“Situacija u vezi sa infekcijama je na stabilnom nivou, a vakcinacija Danaca odvija se dobrim tempom”, saopštio je ministar pravde Nik Hekerup.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh