Zdravlje

Covid pacijent pobjegao iz bonice te umro u blizini

Jedan stariji Covid pacijent pobjegao je iz modularne bolnice u Štipu i nedugo zatim pronađen mrtav u neposrednoj blizini, objavili su danas lokalni mediji. Kako navode, taj 75-godišnji pacijent oko ponoći je pobjegao iz štipske modularne Covid bolnice i sat kasnije je pronađen mrtav u jednog od obližnjih ulica u blizini srednje medicinske škole.

Mrtvo tijelo je pronašao prolaznik i prijavio policiji, koja je prvo pomislio da se radi o pregaženom pješaku zbog vidljivih tragova kočenja u blizini.

Kasnije je, prema kablovskoj Televiziji 24, utvrđeno da se radi o pobjeglom Covid pacijentu, koji je bio na kiseoničkoj podršci.

Prvi rezultati obdukcije pokazuju da na tijelu nema vidljivih tragova nasilja i da je vjerojatno razlog za smrt plućna pneumonija.

Direktor Kliničke bolnice u Štipu Alen Đeorđijev je agenciji MIA potvrdio da je taj pacijent pobjegao, navodeći da je izašao na zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti.

“Glavni ulaz modularne bolnice je uvijek zaključan, ali je pacijent uspio da izađe kroz zadnji ulaz na koji se dovode pacijenti”, rekao je Đeorđijev i istakao da je formirana komisija koja treba da istraži taj slučaj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh