Zdravlje

Leglo su grinja i prašine! Evo kako da pereš jastuke, a ukoliko ovo primijetiš vrijeme je da ih mijenjaš

Imaju rok trajanja!

Jastuci - Fokuzz.com

Jastuci se brzo prljaju bez obzira na zaštitu koju pruža jastučnica jer i do njih dođu prašina, znoj i grinje, a u veš mašini ne bi ih trebalo često prati jer se većina punjenja tako uništava.

Instagram korisnica Lindzi Kvin, pokazala je zato u svom videu kako njeni jastuci i bez pranja dugo ostaju čisti i izgledaju kao novi.

– Eksplozija vrućeg vazduha u mašini za sušenje, osvježit će vaš jastuk jer će visoka temperatura u samo 20 minuta ubiti sve bakterije – napisala je na Instagramu.

Iako njen savjet vrijedi za većinu jastuka, upozorava da u mašinu ne stavljate jastuke od memorijske pjene. Ova mama troje djece i zaljubljenica u čišćenje predlaže i da jastuk promijenite barem jednom u dvije godine, pogotovo zato jer se u njemu nagomilavaju grinje koje je vremenom nemoguće ukloniti.

– Ako vam više ne nudi potporu i kvrgav je, vjerojatno treba da uzmete novi – kaže ona i savjetuje brzi test: jednostavno preklopite jastuk na pola i ako se ne vrati u prvobitno stanje, vrijeme je za kupovinu novog.

– Odlično, hvala vam što stalno s nama dijelite svoje savjete – napisala je jedna od nekoliko hiljada pratiteljica, a većina je rekla da će ovo i sama isprobati, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh