Zdravlje

Koristila je svaki dan po kašičicu meda i kurkume – “Nakon 30 dana nisam vjerovala šta mi se dogodilo!”

Da li ste već čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume?

Kurkuma i med - Alternativa.hr

Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mješavinu konzumirala mjesec dana.

Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donijela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: “Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, pročitala sam na Internetu da je sjajno.

Žena mi je zapravo smućkala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala šta da izgubim, riješila sam da pojedem tu teglicu zlatne mješavine u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Ispostavilo se da ovaj ljekoviti recept nije bio još jedna prazna priča sa neta, već zapravo zaista daje konkretne rezultate.

Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Takođe, za čitav mjesec koliko sam konzuimirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjet ćemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće, prenosi “hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh