Zdravlje

Nema potrebe – Ove namirnice nikada ne stavljajte u frižider

Ako nemate dovoljno mjesta u frižideru, bez obzira na to što ste ga dobro organizovali, to može biti zato što traćite dragocjeni prostor na namirnice kojima i nije mjesto u njemu. Evo šta ne treba da držite u frižideru

No image - Haber.ba


Ilustracija (Foto: Arhiva)

Ako nemate dovoljno mjesta u frižideru, bez obzira na to što ste ga dobro organizovali, to može biti zato što traćite dragocjeni prostor na namirnice kojima i nije mesto u njemu. Evo šta ne treba da držite u frižideru.

Krompir treba da držite u papirnim kesama u ostavi

1) LJUTI SOS

  Ljuti sos bez problema možete da čuvate u ostavi i do tri godine.

2) KROMPIR

  Ako krompir stavite u frižider, to će negativno uticati na njegov ukus. Uvijek ga držite u papirnim kesama (jer plastične kese propuštaju vlagu i ubrzavaju truljenje) u ostavi. U takvim uslovima, krompir može da traje i do tri nedjelje.

3) HLEB

  Frižider brzo isušuje hljeb. Umjesto u frižideru, držite ga na sobnoj temperaturi četiri dana, a ono što ne pojedete zamrznite.

4) CRNI LUK

 Luk se najbolje čuva u mrežastim džakovima (i kesama koje dopuštaju cirkulaciju vazduha) u ostavi. Ali držite ga podalje od krompira, koji emituju vlagu i gasove koji mogu prouzrokovati truljenje luka.

5) BIJELI LUK

 Bijeli luk se može čuvati do dva meseca u ostavi. Čuvajte ga tako da vazduh može da cirkuliše oko njega.

6) PARADAJZ

  Paradajz se u frižideru može sparušiti, pa ga držite na polici, van plastične kese. Kako biste ubrzali sazrijevanje, držite ga u papirnoj kesi. Kada sazri, može da stoji oko tri dana.

7) KAFA

 U fižideru kafa može da izgubi svoj ukus. Nju je najbolje držati u ostavi u posudi koja ne propušta vazduh.

(blic)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh