Zdravlje

OSTAJETE BEZ DAHA DOK SE PENJETE UZ STEPENICE: Nije korona, nešto drugo je razlog tome

Obzirom na to da se nedostatak daha navodi kao jedan od simptoma korona virusa, ljudi su, potpuno razumljivo, uplašeni čim se desi da u trenutku nemaju dovoljno vazduha.

gušenje - Ordinacija

Recimo, penju se uz stepenice u zgradi i zadišu se, ponestaje im vazduha, prva misao je korona. Ipak, u ovoj situaciji nedostatak vazduha ne treba da vas brine jer se dešava svima, čak i onima koji su fizički dosta spremni.

Zagrijavanje aktivira mišiće, povećava se protok krvi i kiseonika, pa smo zato nakon zagrijavanja pripremljeniji za fizičke aktivnosti, prenosi “Novi“.

U suprotnom, kada bez zagrijavanja započnemo neku fizičku aktivnost, tijelo odjednom počinje ubrzanije da radi, u nameri da dovede više kiseonika do mišića. Tada se puls ubrzava naglo i zato ostajemo bez daha.

Dakle, nema potrebe da se uplašite kada se malo zadišete i umorite penjući se uz stepenice, ali ukoliko inače imate problem sa gubitkom daha, onda svakako treba da odete kod ljekara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh