Zdravlje

COVID-19 mogao bi kod muškaraca uzrokovati još jedan ozbiljan problem

Stručnjakinja za zarazne bolesti dr. Dena Grayson upozorila je ove sedmice da bi COVID-19 mogao kod muškaraca uzrokovati i dugotrajne probleme erektilne disfunkcije.

“To je nešto što nas stvarno zabrinjava; da osim što je potencijalno smrtonosan, ovaj virus očito može uzrokovati i dugotrajne, cjeloživotne komplikacije – rekla je dr. Grayson za Nbc Chicago.

Njeno mišljenje – da bi oni koji su bolest preboljeli dugoročno mogli trpjeti razne zdravstvene posljedice – dijele mnogi medicinski stručnjaci.

Upozoravaju tako da se s vremenom očekuje sve više “dugoročnih posljedica ove infekcije’, uključujući i neurološke komplikacije. I premda se još ne zna kakve će sve posljedice virus dugoročno ostaviti, i studije njemačkih naučnika pokazale su još krajem septembra da su se kod više od tri četvrtine pacijenata nakon infekcije COVID-19 razvili srčani problemi. Rezultate istraživanja objavili su u časopisu JAMA Cardiology.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh