Zdravlje

ZUBI SU JOJ BILI PREPUNI KARIJESA, A ONDA JE POMIJEŠALA OVE SASTOJKE: Skinula ga u trenu

Svi želimo imati lijepe i zdrave zube. Zato je potrebno da održavate njihovu higijenu i da idete redovno kod zubara.

Ne kupujte proizvode za izbjeljivanje zuba poput olovaka i hemijskih preparata. Mnogo su štetni. Ne koristite vodice za ispiranje usta jer su pune opasnih hemikalija.

Razne paste za zube također mogu biti vrlo štetne jer sadrže dosta fluorida. Probajte ovu prirodnu pastu koja će uspješno djelovati na razne zubne probleme kao što su karijes, bolovi, a također će ih i izbijeliti.

U njen sastav ulaze neki do najzdravijih sastojaka kao što su kokosovo ulje i kurkuma. Oba ova sastojka imaju antiupalna dejstva, antibakterijska i antikancerogena.

Sastojci:

velika kašika kokosovog ulja
mala kašika kurkume
par kapi eteričnog ulja nane

Priprema

Pomiješajte ove sastojke da dobijete pastu, nanesite na četkicu i iščetkajte zube. Ostavite da djeluje 3-5 minuta, a zatim isperite. Radite ovo jednom dnevno i već nakon 7 dana primjene ćete primijetiti znatno poboljšanje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh