Zdravlje

Američki ljekar objavio snimak: Ovo je posljednje što vide ljudi koji umiru od koronavirusa

Ljekar iz Missourija Kenneth Remy pokušao je svijetu objasniti kroz šta prolaze umirući pacijenti zaraženi koronavirusom.

Kenneth Remy / screenshot

Objavio je video u kojem simulira prizore koji bi mogli biti posljednji za njih, prenosi “Faktor“.

– Molim vas, slušajte. Ne želim biti posljednja osoba koja će gledati u vaše prestrašene oči – napisao je uz snimak koji je objavio na Twitteru.

– Ovako izgleda kada dišete 40 puta u minuti, kad vam je nivo kisika značajno ispod 80. Ovako će to izgledati. Nadam se da vaši posljednji trenuci u životu neće biti ovakvi. Jer upravo ovo ćete vidjeti na kraju svog života ako ne počnemo u javnosti nositi maske – upozorio je, prenosi BBC.

Dodao je kako nošenje maski nije ni približno neugodno kao osjećaj kada vam u dušnik neko gura dio plastike.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh