Zdravlje

PASTA OD MEDA I BIJELOG LUKA JE NAJMOĆNIJI LIJEK NA SVIJETU!

Bijeli luk u kombinaciji sa začinima obavezno poboljšava ukus jelu. Koristi se u skoro svim nacionalnim kuhinjama. Od davnina je bijeli luk smatran jednim od najefikasnijih sredstava protiv raznih bolesti, a upotreba bijelog luka zajedno sa medom na prazan stomak maksimalno koristi organizmu.

Da li ima zdravije stvari od ove dve namirnice: beli luk i med? Bijeli luk, kao i med morate jesti u sirovom obliku, a stručnjaci kažu da ova mješavina može spriječiti rak.

Med samo pojačava korisna svojstva bijelog luka. Koristeći med sa bijelim lukom nedelju dana na prazan stomak, vi ćete znatno poboljšati svoje zdravlje.

Potrebno je: 1 šolja pčelinjeg meda; 10 čena bijelog luka.

Priprema: Sameljite bijeli luk u blenderu. Sipajte bijeli luk u teglu, pa dodajte med. Zatvorite teglu i ostavite je na hladno mjesto nedjelju dana. Ovaj lijek uzimajte svaki dan tokom nedjelju dana na prazan stomak i to samo jednu kašiku.

Zatim, napravite pauzu nekoliko nedjelja pa ponovite uzimanje ovog lijeka.

Koristi ovog lijeka:

Poboljšava cirkulaciju krvi;

normalizuje krvni pritisak;

snižava nivo “lošeg” holesterola u krvi;


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh