Zdravlje

„PROGNOZE NISU DOBRE“ Vojska radi na izgradnji dodatnih kapaciteta za oboljele od korone

Češka će početi da izvan bolnica gradi kapacitete za pacijente oboljele od kovida 19, izjavili su danas zvaničnici.

Broj oboljelih od kovida 19 gotovo da je udvostručen od početka mjeseca, a češko Ministarstvo zdravlja registrovalo je još 9.544 zaražena, što je najviše u jednom danu.

Češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček rekao je za lokalne medije da

će vojska u subotu, 17. oktobra, početi da gradi na sajmištu Letnani, u Pragu, i to na prostoru gdje može biti smješteno 500 bolničkih kreveta.

Vojska je saopštila da će postojeći objekti na lokaciji biti upotrijebljeni i da je obezbijeđeno vojno osoblje.

Češki premijer Andrej Babiš izjavio je da su neophodni dodatni kapaciteti i da će država kupiti 4.000 kreveta od proizvođača “Linet”.

– Nemamo vremena jer prognoze nisu dobre – naglasio je Babiš.

Češko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je postignut sporazum sa susjednom Njemačkom da Prag koristi njene kapacitete zdravstvene zaštite ukoliko bude potrebno.

Premijer pokrajine Bavarske Markus Šoder izjavio je da će pokrajinska odjeljenja intenzivne njege preuzeti određeni broj pacijenata iz Češke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh