Zdravlje

“VRATIO MI SE RAK, U 4. JE STADIJU”, TUŽNE VIJESTI POGODILE SVE: Ljepotica koju svi VOLIMO saopštila nešto pretužno (FOTO)

Glumica Šenon Doerti, najpoznatija po ulozi u seriji ‘Beverly Hills 90210’ potvrdila je da joj se ponovno vratio rak dojke, te da je u četvrtom stadijumu. Šenon je već ranije otvoreno govorila o borbi s ovom bolesti. Od 2017. njen rak je bio u remisiji, nakon što je bila na operaciji i dugotrajnoj hemoterapiji, piše Večernji.hr”.

– Pokušavam cijeniti male trenutke u životu koje mnogi ljudi ne vide ili ih uzimaju zdravo za gotovo – odgovorila je Doerti na pitanje kako se osjeća s teškom dijagnozom: – Malene stvari su za mene velike. Mi u sebi imamo jedno vrelo i na nama je da kopamo duboko kako bismo smogli snage da se suočimo s lošim stranama života.

Rekla je kako je nakon što je saznala da je bolest uznapredovala pročela preispitivati svoju karmu.

– Razmišljala sam, imam li dobru karmu ili lošu, počela sam raditi liste loših stvari koje sam učinila u životu i kako sam se ophodila s ljudima – priznala je. Otkrila je i da već ima planove napisati pisma i snimiti videoporuke najmilijima koje bi im ostale nakon njene smrti.

– Postoje neke stvari koje im moram reći. Neke stvari koje moram reći svojoj mami. Želim da moj suprug zna što mi je značio, ali svaki put kada dođe vreme da to napravim, osjećam se kao da odustajem, ali ja nikad neću odustati – naglasila je i nastavila: – mislim da sam jako zdrava i teško je sve ‘završiti’ kad si uveren da ti je sigurno ostalo još 10 ili 15 godina života. Kazala je da smatra da svakoga tko je u četvrtom stadijumu raka jednostavno žele odmah pokopati.

– Čini se kao da svi s ovom dijagnozom proživljavaju istu stvar. Svi me žele pokopati. Ali ja nisam spremna, osjećam da još imam puno života u sebi – zaključila je.

Njen kolega Jason Priestly, koji je u seriji Beverly Hills glumio njenog blizanca Brandona, otkrio je kako je u kontaktu s glumicom. – Svakih nekoliko mjeseci se čujem sa Šenon da proverim kako je i što radi – kazao je i naglasio:

– Ona je strašno jaka žena. Oduvijek je bila borac i znam da će se boriti najviše što može – tvrdi glumac dodajući da se s 49-godišnjakinjom zadnji put čuo nedavno te da je zvučala u redu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh