Zdravlje

ČAK SU I DOKTORI ZAPANJENI OVOM KOMBINACIJOM: Ovim narodnim receptom ćete vratiti zdravlje cijelog tijela,a evo za šta se sve uzima i kako

Mješavina meda i cimeta stoljećima je korišćena kao lijek za sve. Nekada se vjerovalo da ova savršena kombinacija može vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijom darom prirode i ovaj eliksir stoljećima koriste za liječenje takoreci svih bolesti i psihičkih stanja.

Ovo je jedna od najmoćnijih kombinacija za zdravlje cijelog tijela, a evo za šta se sve uzima i kako.

Med i cimet

Mješavina meda i cimeta liječi većinu bolesti. Drevna medicina koristila je med stoljećima.

Gubitak težine

Svakog jutra pola sata prije doručka, na prazan želudac, i noću prije spavanja popijte mješavinu meda i cimeta, a prethodno ga pripremite s vrelom vodom.

Redovan unos ove smjese ne dopušta nagomilavanje masti.

Med, cimet i voda

Smjesu pripremite uvečer prije spavanja.

Pola kašikice cimeta u 1 kašikici meda izmiješajte u čaši. Dodati 200 ml prokuhane i ohlađene vode. Ostavite da odstoji pola sata.

Nakon toga popijte pola čaše, a pola ostavite u frižider i popijte ujutro.

Receptu ne smijete dodavati ni limun ni sirće.

Ova kombinacija proizvodi efekt čišćenja digestivnog trakta i uništava parazite i druge gljivice i bakterije koje usporavaju varenje.
Srčane bolesti

Svakog jutra doručkujte med i cimet namazan na kruh. Ovo smanjuje nivo holesterola u arterijama i spašava čovjeka od srčanog udara. Redovno uzimanje cimeta i meda poboljšava disanje i jača srčani mišić.

Artritis

U šoljici tople vode razmutite 2 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Pijte ovu smjesu ujutro i uvečer. Redovan unos liječi čak i hronični artritis.

Holesterol

Dvije kašike meda i 3 kašikice cimeta pomiješajte u dvije šoljice tople vode. Ova kombinacija u roku od dva sata smanjuje nivo holesterola u krvi za 10 posto.

Imunitet

Dnevni unos meda i cimeta jača zaštitne funkcije organizma i štiti od bakterija i virusa.

Upala mjehura

Dvije kašike cimeta i jedna kašika meda se izmiješa s čašom mlake vode. Ova kombinacija ubija bakterije u mjehuru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh