Zdravlje

Sedam stvari koje nikada ne biste trebali raditi prije i nakon odnosa

Najbolji se*s u životu rezerviran je u 40-tim godinama. Tada imate dosta iskustva, znate šta želite i vjerovatno niste toliko sramežljivi u istraživanju svojih želja.

Vodjenje ljubavi - Ilustracija/Blogspot.com

Međutim, čak i oni najiskusniji mogu napraviti neke početničke greške i pokvariti sve čari seksualnih odnosa.

Ne žurite iz kreveta kako biste išli u toalet

Možda ste čuli da bi trebali otići do toaleta odmah nakon se*sa kako biste izbjegli infekciju mokraćnog sistema. Međutim, prema riječima ginekologinje Jennifer Bump, malo urina neće imati utjecaj na to. Savjetuje da radije ostanete u krevetu i uživate nakon se*a.

Nemojte popiti cijelu bocu vina

Iako vam čaša vina može pomoći u raspoloženju, previše opijanja može učiniti se*s nezadovoljavajućim. U jednom istraživanju na Univerzitetu Missouri 11 posto konzumenata alkohola ima problema s postizanjem orgazma.

U poređenju s nepušačima, muškarci koji su pili alkohol teže su ejakulirali, dok je žene trebalo više stimulirati da bi dosegle vrhunac. Naime, alkohol djeluje negativno na dijelove našeg nervnog sistema koji su važni za uzbuđenje i orgazam.

Izbjegavajte ovu pozu

Dizanje zdjelice nakon se*sa može povećati vaše šanse za začeće. Ova poza mogla bi pomoći spermijima da lakše prodru u grlić maternice. Dakle, ovisno o tome pokušavate li začeti ili ne pazite kako liježete nakon se*sa.

Istuširajte se (muškarci)

Ukoliko je vaš partner neobrezan zamolite ga da se prije se*sa istušira. Naime, u dijelu iza kožice penisa nakupljaju se bakterije koje uzrokuju infekciju urinarnog trakta, prenosi “Klix“.

Ne jedite previše

Hrana poput povrća, mahuna i integralnih žitarica mogu dovesti do stvaranja gasova tijekom se*sa. Kako biste izbjegli sve ove neugodne situacije izbjegavajte ovu vrstu hrane najmanje sat do dva prije se*a. Umjesto toga pojedite mali komad čokolade jer ona pojačava proizvodnju serotonina koji je odgovoran za dobro raspoloženje.

Se*sualne igračke temeljito očistite

Ukoliko ne očistite pravilno seksualne igračke na njima se mogu razmnožavati mikroorganizmi koji mogu uzrokovati infekciju. Da biste se zaštitili koristite antibakterijsku maramicu i dobro ih očistite.

Ne koristite lubrikant s mentolom

Kod žena lubrikanti koji sadrže mentol mogu iziritirati vaginalno tkivo. Zbog toga radije birajte one na bazi vode bez ikakvih mentola.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh