Zdravlje

LIJEK KOJI ĆE PREPORODITI VAŠE TIJELO: 10 bolesti može da izliječi za nedjelju dana toliko je ZDRAVO I JAKO

Za normalno funkcinisanje organuzma, magnezijum je preko potreban. Neophodno je obezbijediti dovoljnu količinu kako bismo izbjegli mnoge bolesti, bolove, ali i pad imuniteta. Magnezijum je bitniji čak i od kalcijuma, kalijuma i natrijuma. Milioni ljudi pate od nedostatka ovog minerala, a da to čak i ne znaju.

Napitak - Aura.ba

Da bi ste zadovoljili dnevne potrebe organizma, stručnjaci preporučuju ulje magnezijima koje možete i sami da napravite. Jedini mineral koji može da se apsorbuje u telo i krvotok preko kože je upravo magnezijum. Ovaj način primjene magnezijuma je mnogo efikasniji od upotrebe suplemenata.

Ovaj ljekoviti rastvor možete napraviti sami od svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

65 grama kristala magnezijum hlorida
pola šolje destilovane vode
staklena flašica sa rasprašivačem

Priprema:

Prokuhajte destilovanu vodu. Magnezijum hlorid stavite u staklenu teglicu i prelijte kipućom vodom. Dobro izmješajte dok se kristali magnezijuma potpuno ne rastvore u vodi. Ostavite mešavinu da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je sipajte u sprej flašicu.

Magnezijumovo ulje možete čuvati i do šest mjeseci na sobnoj temperaturi.

Upotreba:

Ovo ulje se nanosi na cijelo tijelo i tako organizam uzme količinu magnezijuma koja mu nedostaje. Osim što deluje dubinski, ono neguje i kožu. Možete ga ostaviti na koži ili isprati nakon pola sata.

Nakon primjene možete osjetiti blago peckanje, ali to je sasvim normalno,piše Novi.

Evo za šta je sve magnezijum odličan:

Opušta mišiće
Održava zdrav nivo šećera u krvi
Čuva kardiovaskularno zdravlje
Ključan je za balansiranje hormona kod muškaraca i žena
Potreban je poslije perioda izloženosti velikom stresu
Popravlja raspoloženja i smanjuje stres
Poboljšava san
Smanjuje simptome PMS-a i menstrualne grčeve
Poboljšava imunitet
Uklanja migrene


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh