Zdravlje

Još uvijek mislite da maske nisu važne? Medicinska sestra skinula masku i vizir fotografije će vas natjerati na razmišljanje

Borba sa virusom ne prestaje, a medicinski radnici ne posustaju. Zato nam i dalje pristižu fotografije lica sa ožiljcima od višesatnog nošenja maske i vizira koje treba pažljivo da pogledate.

Serija fotografija lica medicinskih sestara nakon skidanja maski i vizira nastala je na odjeljenju intenzivne njege u bolnici u Porto Alegru u Brazilu.

Pred fotografom je stala medicinska sestra Džanajna Džejms (47) koju vidite na slici,prenosi Žena Blic. Fotografisanje je obavljeno na pauzi poslije koje se ona uputila na intenzivnu njegu. Kada je skinula masku i vizir, njeno lice je ovako izgledalo.

Medicinske sestre iz Brazila kao i njihove kolege iz ostalih zemalja zahvaćenih virusom, žele da ovakvim slikama apeluju na sve da se pridržavaju mjere među kojima je i nošenje maski jer kapaciteti zdravstvenih sistema ne mogu da izdrže pritisak koji stvara pandemija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh