Zdravlje

Obloga koja momentalno uklanja bolove u leđima

Bolovi u leđima su sve učestaliji problem kod velikog broja ljudi. Osnovna greška kod bolnih stanja je mirovanje. Ono nimalo nije dobro.

Bol u leđima - Twitter

Ukoliko ste neaktivni može doći do slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje.

Umjesto lijekova, uvijek je bolja opcija, isptrobati prirodna rješenja, a jedno vrlo efikasno rješenje je obloga od gline. Ona gotovo momenatalno tijelo oslobađa od bolova, a ako je koristite narednih 7 dana, bolovi se više neće vraćati.

Glina je jedan od najboljih prirodnih lijekova koji ublažavaju bolove u leđima, a povoljno djeluje i na bolove u zglobovima. Vijekovima unazad se koristi u svrhu liječenja bolova mišića i leđa, a čak je i ljekari preporučuju.

Bogata je mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom.

Ovako se pravi obloga:

Umijesite glinu kao hljeb, sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se i malo samljevene i sitno iskidane koprive.

Tako pripremljena smjesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mjesto se najprije premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljena obloga.

Ovaj postupak potrebno je primjenjivati sedam dana za redom kako bi bol u potpunosti nestao, prenose “Vestinet“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh