Zdravlje

Praktične stvari koje sigurno niste znali: Umotajte noge u foliju i ostavite sat vremena evo šta će vam se dogoditi

Umjesto da foliju odmotavamo kada kuhamo, probajte je iskoristiti za neke od ovih zdravih rješenja. Od uklanjanja česte prehlade, borbe sa nesanicom, ovaj magični materijal je savršen za mnoge nevolje.

Aluminijumsku foliju ćete naći u svakom domaćinstvu baš zato što je upotrebljiva na mnogo načina! Ali, za neke od ovih sigurno niste znali!

ODMORITE SE – ODMAH
Aluminijumskom folijom, vjerovali ili ne, možete da liječite umor i nesanicu. Sve što treba da uradite jeste da isječete foliju na trake i ubacite ih u frižider na dva do četiri sata. Potom ih stavite na lice, posebno na obrve i očne kapke. Mišići će vam se ubrzo opustiti a vi ćete biti svježi kao da ste upravo cijelu noć prespavali!

UMIRUJE BOLNE ZGLOBOVE
Artritis, bol u peti, giht… sve te stvari olakšava aluminijumska folija. Samo je obmotajte oko bolnog dijela a potom dodatno obmotajte zavojem kako folija ne bi spadala. Sa takvim zavojem provedite cijelu noć i ujutro skinite. Dvije nedelje ponavljajte ovu proceduru i bol će biti neprimjetan! Ako ponavljate tretman, imajte na umu da je poslije dvije nedjelje korištenja neophodno napraviti dvije nedjelje pauze.

LIJEČI PREHLADU
Umotajte stopala u 5 do 7 slojeva aluminijumske folije i ostavite ih tako sat vremena. Onda skinite, ostavite stopala da dišu par sati, pa ponovite. Već sutradan bićete kao novi!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh