Zdravlje

Reguliše dijabetes, čisti krvne sudove i snižava pritisak: Jedite crni luk na ovaj način i rezultate ćete vidjeti već za sedam dana

Ima snažno antibakterijsko dejstvo!

Luk - Informer.rs

Crni luk ima snažno antibakterijsko dejstvo. Svjež luk s medom koristi se za liječenje bronhitisa i upale pluća, ublažava napad kašlja. Iscijeđen crni luk pomaže kod bolova u ušima i može čak da se nanese na noge kako bi snizio tjelesnu temperaturu.

Ali malo ljudi zna da je koristan pečen luk. Tokom termičke obrade, on ne gubi svoja svojstva, već naprotiv!

Pečeni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama i to tako što ćete ispečen luk direktno staviti na ranu.

Ukoliko osjetite neke bolove, topao, pečeni luk stavite na problematično mejsto u trajanju od 20 minuta. Bol će brzo nestati.

Čak se i hemoroidi mogu izliječiti pečenim lukom. Pečeni luk treba da jedemo što češće kako bismo spriječili zgrušavanje krvi, a samim tim i srčani udar ili šlog.

On će regulisati dijabetes, pa ga ljekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Luk možete jesti kao dodatak jelima, ali je najdjelotvorniji kada ga jedete na prazan stomak.

Efekat ovakve primjene luka je vidljiv već nakon sedam dana, a sve zahvaljujući sumporu i gvožđu koji se nalaze u pečenom luku. Takav luk će pomoći pri normalizaciji glukoze u krvi, pravilnom funkcionisanju pankreasa i jetre.

Kada se jede pečeni luk, poboljšava se stanje pacijenta sa hipertenzijom i aterosklerozom. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste i oslobode viška naslaga.

Nakon pečenja u rerni, luk ispušta esencijalna ulja koja daju ovoj namirnici specifičan miris i ukus, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh