Zdravlje

Jetra otkazuje: Ako imate ove simptome odmah ‘trčite’ kod doktora

Ako je boja vašeg urina tamna, to znači da imate oštećenje jetre.

Jetra - Ordinacija.hr

Oštećena jetra može biti veoma opasna i ako niste sigurni da nešto nije u redu sa njom, pogledajte ove signale koje vam šalje tijelo, kako biste znali.

1. Stomačni poremećaj

Loša probava i gorušica zajednički su problemi i problem sa želucem može biti opasan za čovjeka. Takođe može da ukazuje na oštećenje jetre.

2. Umor i glavobolje

Čak ni doktori ne mogu da shvate umor, koji posebno može biti opasan za mlađe ljude. Zamor je takođe znak oštećene jetre, kao i glavobolja.

3. Iznenadni gubitak kilograma

Nagli gubitak težine može biti opasan i može da uzrokuje na rak, kao i oštećenu jetru.

4. Poremećaj u varenju

Poremećaj u varenju ima više simptoma koji uključuju: bol u stomaku, grčeve i slično. Ova bolest je takođe simptom oštećenja jetre.

5. Nakon što popijete vodu, boja vašeg urina je tamnija

Ako je boja vašeg urina tamna, to znači da imate oštećenje jetre. Uvijek provjerite boju urina nakon što popijete vodu. Obratite se ljekaru ako je tamne boje.

6. Ako je boja vaše stolice sive ili žute boje

Ako vam je stolica siva ili žuta, ovo ukazuje na oštećenje jetre.

7. Žutica

Žutica je veoma opasna za zdravlje. Takođe je simptom oštećenja jetre.

8. Ako osjetite bol u donjem dijelu stomaka

Ovo posebno nije dobro za žene i takođe je simptom oštećenja jetre.

9. Iritacija kože

Svrab kože može da se pretvori u otok, što je izazvano oštećenom jetrom. U nekim slučajevima, nekim pacijentima čak i iskoče vene.

10. Mučnina

Kod pacijenata sa oštećenjem jetre, stalni osećaj mučnine proizilaze iz smanjene sposobnosti tijela da preradi i eliminiše štetne materije, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh