Zdravlje

Napitak koji smanjuje nivo masnoće u krvi i kompletno čisti organizam od toksina

Ovaj napitak posebno će dobro doći nakon obilnih obroka i tokom dijete.

Napitak - Informer.rs

Idealno je rješenje za pročišćavanje krvi od masnoća, ali i za detoks cijelog tijela.

Sastojci:

  • 400 gr celera
  • 1 kg limuna

Priprema:

Izrendajte 400 gr korijena celera. Dodajte 2l vode i u to izrendajte malo limunove kore. Kuhajte 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.

Iscijedite 1 kg limuna i dodajte ga u vodu sa izrendanim celerom. Procijedite tečnost kroz cediljku i prelijte u staklenu flašu.

Ovaj napitak konzumirajte prije obroka 3 puta dnevno. Pijte oko 1 dl, a možete ga razblažititi i vodom.

Zašto je ovaj napitak toliko moćan?

Zbog obilja različitih korisnih sastojaka celer ima izuzetna ljekovita svojstva. On smanjuje koncentraciju lošeg holesterola, triglicerida, ali i vrši detoks cijelog tijela. Celer poboljšava krvnu sliku i cirkulaciju, apetit, uklanja smetnje kod varenja, dok acetileniks, jedan od njegovih sastojaka, zaustavlja umnožavanje ćelija raka.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh