Zdravlje

Naučnici otkrili rijetku, ali veoma opasnu posljedicu KORONA VIRUSA: “Nažalost, pacijenti mogu ostati bez sluha, ako dođe do ovog simptoma”

Nova istraživanja o korona virusu, za koji je poznato da napada respiratorne organe, pokazuju da se kao posljedica infekcije može pojaviti upala uha i mastoidne kosti.

Uho - Narodnilijek.com

Džon Hopkins iz Medicinskog centra u Londonu rekao je da je mala studija pokazala da se pored respiratornih problema javlja pacijenti sa težom upalom uha.

Za sada istraživanja su pokazala da su u pitanju stariji pacijenti koji su pogođeni ovim problemom.

“Ono što za sada možemo da kažemo da je u pitanju rijedak slučaj koji može dovesti do dugoročnih problema. Naime, gubitak sluha ili oštećenje kanala su posljedica težeg oblika korone virusa kod pojedinih pacijenata. Potrebno je još istraživanja i vremena da bi se pokazalo šta sve virus može da napadne”, zaključuje Džon Hopkins, prenosi “Zena Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh