Zdravlje

OVAJ TRIK VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT, NAPRAVITE SAMI MARAMICE ZA DEZINFEKCIJU: Video za kojim je poludio cijeli svijet!

Pandemija koronavirusa je zabrinula čitav svijet, a i sami smo bili svjedoci toga da u najkritičnijim trenucima može da dođe do nestašice određenih proizvoda.

Ukoliko ne želite da budete nespremni i da ne rizikujete paniku, predlažemo vam kako da na jednostavan način, kod svoje kuće napravite vlažne maramice za dezinfekciju.
Trebaće vam samo jedna stara pamučna majica, tegla i destilovano sirće…

Majicu isijecite na kvadrataste komade, veličine klasičnih maramica. Zatim uzmite staklenu ili plastičnu teglu , destilovano sirće i vodu, a poželjno je da dodate i nekoliko kapi eteričnog ulja, kako bi maramice ljepše mirisale.

Maramice stavite u teglu i preko njih sipajte vodu, sirće i ulje, a onda je zatvorite i promućkajte.

Destilovano sirće ima dezinfekciono dejstvo, pa se zbog toga koristi kao djelotvoran sastojak za brisanje ruku, različitih površina i predmeta,piše Novi.

Ove maramice uvijek možete da operete i ponovite postupak, tako da na ovaj način mogu da vam potraju izuzetno dugo!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh