Zdravlje

Osobe koje se ponašaju ovako ne oboljevaju od raka: Tvrdi onkolog Dejvid Agus!

Poznati onkolog Dejvid Agus, šef odeljenja za rak i molekularnu medicinu u Kaliforniji, daje vredne savjete o zdravom načinu života.

Dejvid Agus! stil

an bez kretanja jednak je popušenom pakovanju cigareta

Fizička aktivnost produžava život, a sedeći način života povećava rizik od razvoja vaskularnih i sprčanih bolesti, onkologije i drugih ozbiljnih bolesti. Ako osoba sedi nepomično 6 sati, tada svom telu nanosi štetu istu kao kada bi popušila pakovanje cigareta dnevno. Da biste poboljšali zdravlje, ne morate se iscrpljivati napornim vežbama, dovoljno je da mirno šetate uveče pred spavanje, penjete se stepenicama umesto liftom i td. Fizička aktivnost treba da bude umerena da bi bila prijatna.

Pazite na svoj pritisak i puls

Lekari savetuju redovno merenje pritiska, otkucaja srca i praćenje holesterola i glukoze u krvi. U prisustvu hroničnih bolesti, neophodno je tretirati svoje zdravlje sa posebnom odgovornošću. Preporučuje se osobama od 18 do 30 godina da se jednom godišnje detaljno pregledaju, a onim starijim od 40 godina da idu dva puta godišnje kod lekara.

Ukoliko imate problem sa pritiskom, dva puta dnevno merite puls i pritisak i tako oko 10 dana i nakon toga sa detaljnim izveštajem otiđite kod lekara.Jedite pravilno i ukusno

Smatram da svi znate koju štetu sebi možemo naneti jedući mnogo i lošu hranu. Treba izbegavati prerađenu hranu. Treba biti oprezan sa sveže ceđenim sokovima, oni ne sadrže toliko vlakana kao sveže voće, osim toga sadrže mnogo brzih ugljenih hidrata. Ista stvar je sa blendiranim voćem i povrćem: manje se troši na varanje, dok nivo glukoze raste.

Bolje je odbiti grickalice i jesti 3 puta dnevno, to minimizira rizik od dijabetesa. Ali postoje izuzeci, na primer, frakcijska ishrana može se pokazati u prisustvu probavnih bolesti. Pristalie frakcijske ishrane usredsređuju se na činjenicu da ako ne jedete često, glad se pojačava i možete pojesti mnogo više za ručak, doručak ili večeru.

Ali stručnjaci na polju metabolizma objašnjavaju da su tri obroka dnevno sasvim dovoljna prosečnoj osobi, ako nema prekomernu težinu. A ako se bori sa prekomernom težinom, savet je da se smanje kalorije.Ishrana mora biti bogata svežim voćem i povrćem, jer oni sadrže neophodne minerale i vitamine. Veštačke vitamine treba izuzeti iz ishrane jer nauka nije potvrdila njihova korisna svojstva. Optimalna ishrana, ako želite da smršate je mediteranska, što znači jesti žitarice, voće, povrće ribu i maslinovo ulje.

Što se mesa tiče, savet je da se jede odrezak par puta nedeljno. Što se alkohola tiče, dozvoljena je samo jedna čaša suvog vina uz večeru,piše Stil

Rutina je dobra, i svaki dan vodite računa da održite rutinu. Jedite svaki dan u isto vreme, a tako isto odlazite u krevet. Odbacite loše navike, ako pušite, ne prelazite na elektronske cigarete jer one mogu biti opasne. Odvojite vreme za odmor i opuštanje.

Obavezno jednom godišnje otiđite na sistematski pregled.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh