Zdravlje

List kupusa i med čine čuda: Oblog protiv kašlja i bronhitisa

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe s kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

magazin

Za ovo liječenje ne postoji ograničenja po pitanju dobi. Podjednako je učinkovit, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.

Da biste započeli liječenje, bit će vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Evo što trebate učiniti:

Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postat će topao i mekan. Zatim jednu stranu namažite medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska vrećica i umotava se šalom ili ručnikom. Procedura se provodi prije spavanja.

Ako je kašalj jak, bit će potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispire mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao,piše Magazin

Ako je bronhitis u začetku, rezultat ce biti vidljiv već nakon prve procedure. Liječenje se provodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a također i toplina, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati s toplim ricinusovim uljem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh