Zdravlje

Ovo se pojavljuje prije temperature i kašlja: Imate li ova 4 simptoma? Doktori upozoravaju

Znakovi kovida-19 koji mogu da traju samo jedan dan

Medicinski izvještaj - Twitter

Simptomi korona virusa uključuju temperaturu, kašalj i gubitak mirisa i ukusa, ali možete biti u riziku od infekcije kovidom-19 ako razvijete sljedeće znakove u stomaku.

Ukoliko razvijete neke od neprijatnih simptoma u stomaku kao što su proliv i mučnina, trebalo bi da porazgovarate sa ljekarom.

Proliv, mučinina, povraćanje i gubitak apetita mogu da budu upozoravajući znakovi korona virusa – tvrdi specijalista zaraznih bolesti iz Britanije dr Vilijam Maršal,prenosi Novi.

Ovi simptomi ne moraju da traju dugo, ali mogu da budu znak infekcije. Gastrointestinalni simptomi se obično razvijaju prije karakteristične temperature i kašlja.

Sa klinike Mayo ističu da Covid-19 može da izazove široki spektar simptoma.

– Može da izazove gastrointestinalne simptome uključujući gubitak apetita, mučninu, povraćanje i dijareju. Ovi simptomi mogu da traju samo jedan dan i obično se dešavaju prije groznice i respiratornih simptoma – ističu doktori iz Britanije.

– Simptomi kovida-19 mogu se pojaviti dva do 14 dana nakon izloženosti virusu i mogu da budu u rasponu od blage do teže kliničke slike – dodali su.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh