Zdravlje

Čaj od ljuski oraha je prevencija za mnoge bolesti

Jezgro oraha je izuzetno zdravo za naše tijelo.

Ispijanje čaja - Blogspot.com

Samo 30 grama dnevno može preporoditi organizam, ali da li ste znali da i ljuske od oraha mogu biti izuzetno korisne za naše zdravlje?

Jedan od zaboravljenih recepeta narodne medicine jeste čaj od ljuski oraha koji je jako dobar u prevenciji infarkta i očuvanju zdravlja pluća. Zbog ovih svojih karakteristika, ovaj čaj se naročito preporučuje pušačima jer su oni u velikom rizikom od bolesti pluća i kardiovaskularnih oboljenja.

Čaj od ljuski oraha priprema se vrlo jednostavno. Uveče prije spavanja, potopite u vodu 4-5 smrvljenih suhih ljuski od oraha. Ujutro stavite vodu sa ljuskama da proključa. Kada voda proključa sklonite, pustite da se malo ohladi. Procijedite čaj i pijte na prazan stomak u manjim gutljajima. Da bi dejstvo ovog lijeka bilo što efikasnije, potrebno ga je konzumirati duži vremenski period.

Ovaj čaj se pokazao blagotvornim ne samo za srce, već i za krvne sudove jer jedinjenja iz njega odlično pročišćavaju vene i arterija, piše “Republika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh