Zdravlje

Jednostavan trik sa dvije namirnice za stabilan pritisak 120/80

Na dohvat ruke su nam dva sastojka!

Mjerenje krvnog pritiska - Ilustracija/Twitter

Osobe koje imaju problema s pritiskom pre svega moraju promeniti prehrambene navike. Doktori kažu kako je za uspešno snižavanje visokog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća.

Krvni pritisak možete regulirati pomoću lekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnika posebno su korisna za osobe s visokim krvnim pritiskom zato što ga ekspresno snižavaju.

Cimet

Nekoliko je studija potvrdilo da sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ubacite li pola kašičice u svoju dnevnu prehranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak. Za instant-efekt cuclajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svetu ekspresno smanjuje visoki krvni pritisak. Beli luk opušta krvne žile te ih proširuje, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

Za brzo snižavanje pritiska zgnječite tri češnja belog luka te ga pojedite samog ili s malo hleba. Važno je znati da je beli luk najbolje gnječiti pre konzumacije jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćni spoj kojim se ta biljka brani od napada bakterija i gljivica, prenosi srbijadanas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh