Svaštara

Ljekari su joj rekli da neće dočekati 35 godina: Imala je 164 kilograma, pogledajte kako Hana sada izgleda

Ako ja sebe neću voljeti, ko će?

Britanka Hana Kestldin (31) zabrinula je ljekare težinom od 164 kilograma. Poslije razgovora sa stručnjacima koji su joj rekli da ako nastavi da živi na isti način kao i ranije da njen organizam neće izdržati u narednih pet godina.

Hana je po savetu lekara morala da smrša 60 kilograma. Posle duge i mukotrpne borbe izgubila je neverovatnih 63 kilograma.

Razlog zbog kojeg je promenila život iz korena je upozorenje lekara da neće uspeti da doživi 35. godinu.

Striktna dijeta i vežbanje dali su rezultate i spasili su joj život.

A sada se Hana bori sa drugim problemom. Zbog velikog gubitka kilaže ima višak kože. A naborana koža se često inficira, što dovodi do neprijatnog mirisa.

“Očigledno sam srećna što sam zdravija sad, ali moram da nosim dva para pantalona svaki dan – odnosno steznik i pantalone, jako je neprijatan osećaj. Nekad mi je jako vruće i zbog viška kože na stomaku često imam “smrduckave infekcije”. Kad pogledam u ogledalo ne volim ono što vidim. Moram da idem pod nož i ovo mora da nestane”, rekla je Hana.

Hana je ponosna majka jedne devojčice i trenutno sakuplja novac za operaciju. Kako je objasnila potrebno joj je 12.000 evra.

Pre nego što je počela sa dijetom i kvalitetnijom ishranom Hana bi ispratila ćerku u školu, a potom bi pojela celu kutiju krofni.

“Nisam jela voće i povrće. Posle razgovora sa lekarom rekla sam – ako ja sebe neću voleti, ko će?”.

Hana kaže da joj je na početku bilo jako teško, ali da je sa svakim izgubljenim kilogramom se osećala bolje i pozitivnije, prenosi espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh