Zdravlje

Tretman čišćenja organizma rižom: Novi, vitalniji, svježiji, mršaviji

Savremeni način života uzima danak – brza i nezdrava hrana, puno alkohola i duhanskog dima, kao i nekretanje dovode do propadanja organizma i gubitka energije i mladolikolisti.

Riža - Dnevnik.hr

Štetne materije u hrani i piću škode organizmu, postepeno u njemu stvarajuće toksične naslage. Kako tome stati na put?

Svi smo mi skloni tome da se olako i usput hranimo i ne razmišljamo šta unosimo u sebe, ali moramo biti spremni i na posledice takvog režima… Skladišta otrova u našem organizmu do kojih dolazi zbog zanemarivanja zdravlja kvare normalno funkcionisanja organizma, uništavaju trajno metabolizam i ljudi vremenom počinju da se osjećaju teško i malaksalo.

Potrebno je iz korijena promijeniti navike i okrenuti se zdravijem životu, ali prije toga se i “otarasiti” otrova koje smo do tada nakupili. Čišćenje organizma najbolje je započeti prironim lijekovima i smjesama, a jedna od načina koji se najlakše sprovodi, praktičan je i jeftin jeste čišćenje rižom, piše “Aura“.

Recept:

  • Nabavite organsku rižu, pa izmjerite onoliko kašika koliko godina imate
  • Dobro isperite i stavite u veliku staklenu teglu
  • U teglu sa rižom sipajte toplu prokuhanu vodu, zatvorite je, pa odložite u frižider da odstoji preko noći
  • Ujutru iscedite vodu iz tegle i uzmite jednu kašiku riže odatle (tako da se formira brdašce)
  • Tu kašiku riže prokuhajte u drugoj, običnoj vodi, pa je pojedite na prazan želudac i to prije 7:30 ujutru
  • Preostalu rižu u tegli ponovo prolijte prokuhanom i prohlađenom vodom i ostavite da stoji u frižideru do slijedećeg jutra
  • Ovaj postupak ponavljajte sve dok ima riže u tegli

Ipak, postoji “začkoljica” u čitavom ovom “tretmanu” – nakon konzumniranja riže poželjno je da ništa ne jedete i ne pijete naredna tri sata. Tokom dana ne zaboravite da snabdijevate tijelo tečnošću u vidu vode i prirodnih čajeva.

Ova metoda pomoći će vam da pročistite crijeva od toksina, ali i krvne žile i zglobove. Takođe, ona povoljno utiče na regulisanje rada metabolizma i na gubitak kilograma. Važno je napomenuti da čišćenje organizma rižom nema trenutni efekat, već do promjene dolazi postepeno.

Benefiti će se vidjeti poslije dvije nedelje, a primijetićete da se organizam čisti i tako što će se se boja urina promijeniti – jer putem njega i stolice otrovi se i izbacuju.

Nakon što sprovedete ovaj tretman, nekoliko mjeseci ćete biti mirni i vaš organizam će “raditi kao sat”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh