Zdravlje

Da li smo zaštićeniji od korona virusa ako svakodnevno uzimamo vitamin C?

Vitamin C od davnina je poznat kao stimulator imunog sistema, ali da li može da nas zaštii od korona virusa?

Vitamin C - Telegraf.rs

Nedavni podaci koje su izdali doktori iz Njujorka otkrivaju da se bolesnicima sa Covid-19 daju velike intravenske doze vitamina C kako bi se što brže oporavili, prenosi “Express”.

Vitamin C se godinama koristi kao sredstvo za ublažavanje simptoma gripa i prehlade, a budući da Covid-19 ima slične simptome kao grip logično je pokušati sa ovim vitaminom u borbi protiv korona virusa.

Da li vitamni C može da spriječi korona virus?

Medicinski eksperti kazali su da ne postoji mnogo dokaza da vitamin C može da spriječi pojavu prehlade, pa i korona virusa.

Bilo da uzimate suplemente vitamina C ili svakoga dana jedete citruse niste zaštićeni od ove bolesti, ali mogu da pomognu ukoliko ste oboljeli.

Doktori širom svijeta već koriste velike doze vitamina C u procesu liječenja pacijenata od korona virusa koji se daje intravenski. U Kini preko 50 pacijenata je uspješno izliječeno od korona virusa pomoću vitamina C.

Dr Enkiao Mao iz glavne bolnice u Šangaju preko 10 godina koristi visoke doze vitamina C kod pacijenata sa akutnim pankreatitisom, sepsom i još mnogim drugim stanjima.

On kao i mnogi drugi doktori koristili su vitamin C i kod pacijenata oboljelih od korona virusa.

Dr Mao kaže da su se ovi pacijenti oporavili 3 do 5 dana brže od onih koji nisu primali vitamin C i ono što je najvažnije nije bilo nikakvih kontraindikacija kod ljudi od visokih doza ovog vitamina, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh